Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Proiectul KIA

Creat de Siberia, 02 Noiembrie 2011, 12:29:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

sunshine

Eu zic ca mai bine s-ar intitula acest proiect: "cheia"...mai trebuie sa gasiti si gaura potrivita a usii de la intrare, sau, iesire ...

Siberia

Hai sa mai vin cu niste explicatii.
N-am inclus in acest joc UITAREA fiindca jocul trebuie sa faca trecerea la un alt nivel si nu reintoarcerea la nivelul 0 si retrairea din nou a primului nivel; trebuie sa creeze o alta lume noua si nu sa recreeze lumea veche.

Va reamintiti cu totii jocul Super Mario ?
Genericul jocului este nivelul 0 al jocului. In nivelul 1 trebuie sa sari, sa treci de obstacole, sa aduni premii, etc. La sfarsitul nivelului 1 exista un test, o lupta cu un balaur sau ce-o fi el. Odata trecut testul, treci in nivelul urmator, nivelul 2; treci intr-o alta lume, alte obstacole si alte premii dar ai la tine bagajul de cunostinte acumulate in nivelul 1 oentru a te putea descurca in acest nivel 2 care este un pic mai dificil. Daca la trecerea in nivelul 2 al jocului ar interveni Uitarea, jucatorul s-ar descurca mult mai greu, ar risca sa-si piarda toate vietile nemaiavand cunostintele acumulate in nivelul anterior.
Raportarea si riscurile efectului Uitarii asa cum s-a petrecut cu mii de ani in urma pe o planeta (nu o s-o mai denumesc aici).
Cu mii de ani in urma, in urma unui EvEnT, populatia planetei ramasa in viata a fost supusa Uitarii. Aceasta Uitare a facut imposibila amintirea de catre populatie a unor cunostinte acumulate in decursul timpului iar efectul a fost aruncarea populatiei intr-un stadiu de primitivism, stadiu in care lucrurile au trebuit luate de la inceput.
Aparitia in cadrul populatiei uituce a unor indivizi constienti, treji, care n-au UITAT, a permis dominarea populatiei Uituce de catre acestia. Indivizii care aveau acces la toate cunostintele anterioare au transmis aceste cunostinte unei maini restranse de oameni din populatia Uituca, mana de oameni care au fost Treziti Rapid si modelati spre pastrarea acestor cunostinte care erau vitale pentru dominarea in continuare a populatiei Uituce.
Nimeni nu mai tine minte (sâc!) daca au fost instruiti doar o mana de oameni din motivul pastrarii puterii intr-un cerc redus sau din cauza ca Trezirea si Instruirea intregii populatii ar fi durat mult prea mult... cert este ca Uitarea si-a spus cuvantul, iar populatia Uituca a ramas Adormita in visul pe care-l numea Realitate, in timp ce cativa indivizi Constienti mentineau mereu si mereu acest vis al populatiei Uituce - si asta pentru ca intre timp, indivizii care detineau cunostintele anterioare au preferat sa le ascunda pentru a putea conduce planeta mereu si mereu, milenii si milenii la rand.

Pe de alta parte, prin introducerea efectului UITARII, exista riscul ca lumea nou creata sa ajunga sa fie identica cu aceasta in care traim.

Optiunea accesarii amintirilor globale ale Vechiului Pamant exista atat pentru a gasi solutii tehnice pentru supravietuire si dezvoltare pe Pamantul Nou (KIA), cat si pentru a evita repetarea unor greseli deja facute in Lumea Veche.
Intr-un mod ideal, ar trebui puse in practica doar "lucrurile considerate bune" si care au functionat bine pentru toata populatia Vechiului Pamant, pana la descoperirea unor tehnologii sau lucruri noi pentru Lumea Npua.

Pentru a putea comunica cu animalele ar trebui in primul rand sa le respectati, in al doilea rand sa redescoperiti copilul din voi pentru a va redescoperi de fapt Inocenta.
In mod practic, nefiind inca obisnuiti cu noua calitate dobandita - si anume telepatia, ar trebui sa pastrati o anumita distanta fata de animalele salbatice, sa le priviti calmi, sa le respectati arealul si sa incercati sa le observati fara a face gesturi sau miscari bruste. Lasati animalul sa se obisnuiasca cu prezenta voastra, sa va observe si sa va respecte la randul sau si incet, va veni el spre voi din curiozitate cand va socoti ca nu ii amenintati existenta in vreun fel.
E drept, cu telepatia merge mai repede :-D

Frica nu are ce cauta in acest joc !

Imaginatia nu trebuie limitata, dar veti vedea ca pentru a pune bazele unei civilizatii, aceasta imaginatie trebuie sa lucreze mana-n mana cu ratiunea - parerea mea :-D
Inocenta este foarte utila. Inocenta mentine entuziasmul si da aripi imaginatiei. Incercati si redescoperiti in voi copilul inocent si visator...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Citat din: sunshine din  14 Noiembrie 2011, 16:31:22
Eu zic ca mai bine s-ar intitula acest proiect: "cheia"...mai trebuie sa gasiti si gaura potrivita a usii de la intrare, sau, iesire ...
Desigur totul constă în găsirea key(codului) potrivit capabil a deschide poarta temporală spre lumea -KIA-
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

sunshine

... Codul e genetic; imposibil de Aflat, de Reprodus, ori, Clonat.

da banuit, poa'....., dar e imprevizibil Totul!  si asta e un farmec, ,,,,,,

Nicipreaprea

Citat din: sunshine din  14 Noiembrie 2011, 19:46:00
... Codul e genetic; imposibil de Aflat, de Reprodus, ori, Clonat.

da banuit, poa'....., dar e imprevizibil Totul!  si asta e un farmec, ,,,,,,

Pe cuvantul tau Dida ca asa este ?  :lol:

"Codul" ala poate e o incapacitate a sistemului de a procesa, de genul: "Aceasta propozitie este falsa" ...

fiulploii

Citat din: Tayka din  14 Noiembrie 2011, 17:38:29
Desigur totul constă în găsirea key(codului) potrivit capabil a deschide poarta temporală spre lumea -KIA-
De ce cauti departe ceea ce gasesti aproape ? Nu ai inteles ca esti deja cu un pas pe Kia ? De fiecare data cand citesti pe forum esti de fapt pe o orbita stationara in jurul Kiei si de fiecare data cand scrii la acest subiect esti chiar in miezul problemei  :lol:
Si chiar si cei carora le repugna jocul asta si il catalogheaza gen joc de garla deoarece se considera realisti , cu picioarele bine infipte in realitatea cotidiana ii intreb daca isi mai aduc aminte de prima dragoste . Kia este un fel de intoarcere la Inocenta - dupa cum spunea @Siberia , un mod de a re-invata sa iubesti , fara acrelile acumulate pana acum in viata si fara revoltele inerente contra nedreptatilor lumii in care traim zi de zi .
Fiind pe Kia putem gasi fiecare solutii personale pentru anumite probleme de viata , fie si numai faptul de a invata sa ne dezbaram de Frica : frica de a visa , frica de a indrazni , frica de a pierde , frica de a fi deosebit de restul , frica de a coopera.
Parerea mea ....  :lol:

calator astral

Frumos spus. O pledoarie pentru Intoarcerea la Inocenta. Imi placi din ce in ce mai mult fiulploii, observ o schimbare radicala de cind ai devenit senior, o noua maturitate.

fiulploii

Deci , ramanem in continuare Omenirea in versiunea 1.0    :lol: haos partial color . Nimeni nu e multumit , sunt doar vreo 3 entuziasti care asteapta indrumari si organizare din alta parte , cativa sceptici , ceva solitari , inspectori de calitate si despartitori de fir-in-patru .
   O lume pestrita care nu e nevoie sa fie ataca de nimeni fiindca ceilalti au rabdare si tot timpul din lume .
   Ce ar fi sa co-operam  :roll: poate chiar iasa ceva si este timp sa tratam si subiecte importante . 
Deci , re-incarcare Proiect Kia dupa toate lamuririle suplimentare ale @Siberiei , ok ?
   Poate mai trebuie niste principii generale de stabilit ....sau poate ca nu mai trebuie  :-D

lylyt_ice

Din punctul meu de vedere ceea ce spui tu este total eronat..si nu numai atat, incerci sa convingi si pe altii ca ceea ce gindesti tu este ceva bun. Frica o putem invinge numai aici, in mijlocul luptei, ca sa renuntam, invatam tot aici, iar invitatia ta la visare...NU! multumesc, am visat deajuns...tocmai acum cand incep sa mijeasca zorile tu spui ca trebuie sa invingem frica de a visa, deci iar sa visam(????)Singurul loc inspre care doresc sa ma indrept si sa mi-l inchipui cu mintea asta pe care o am acum, este ACASA, exact acolo de unde am avut proasta inspiratie cindva sa plec in vise desarte...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

fiulploii

Visare realista , stii ce inseamna ? Sa visezi pragmatic , la concret . Si da-mi voie sa iti spun ceva din experienta proprie , ACASA nu mai exista asa cum stii , chiar si ACASA evolueaza tot timpul , nici tu nu stai pe loc , nici altii . Ceea ce a mancat Cronos/Kronos este bun mancat .
O sa te intorci ACASA si n-o sa mai fie acelasi lucru pe care il stiai . :| 
In schimb pot sa iti spun ca ACASA inseamna cu totul altceva decat suntem noi obisnuiti sa numim ''acasa'' .
Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic , cum spuneam si in alt post cu ceva timp in urma , nimeni nu detine adevarul de unul singur , fiecare detine doar o parte mica din puzzle .
Unde putem sa ne punem bucatelele de puzzle detinute ca sa incercam sa ne facem o idee despre ansamblu ?

lylyt_ice

Mai colege; tu iti dai seama ca ai inceput sa dai drept certitudini si realitati parerile tale? A(!)...cronos s-ar parea ca nu prea exista in dimensiunile superioare, iar ce inseamna pentru tine ACSA, e cu totul treaba ta...eu am alte valente de perceptie...A! si daca tot ne sortezi si ne imparti pe caprarii (pe toti cei de pe acest Forum)...nu cumva ai uitat sa te incadrezi si pe tine in una din gramezi? sau tu esti al de priveste de undeva de SUS..sau jos(((??))) si se zbate din rasputeri sa tina sub control gloata forumista...NU ne mai tot tarii pe toti in directia dorita (kia) ca nu vei reusii!!! :rainbow:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

fiulploii

Citat din: lylyt_ice din  16 Noiembrie 2011, 00:50:26
...nu cumva ai uitat sa te incadrezi si pe tine in una din gramezi? ..
:lol: m-am exprimat destul de clar pe unde sunt eu , in care din gramezi .
Normal ca fiecare cu valentele lui de perceptie, ai perfecta dreptate .

P.S. Ne jucam in continuare ? :rainbow:

lylyt_ice

Joaca-te cat doresti. dar incearca sa vorbesti in numele tau nu am nici un chef sa fiu fara voie personaj fictiv in cartea pe care stii tu cine vrea sa o scrie despre proiectul asta copilaresc cu kia. Nu am intrat pe acest forum ca sa fac joculetele unora care cred ca pe aici s-a rasturnat caruta cu guvizi.

Nicipreaprea

Citat din: fiulploii din  16 Noiembrie 2011, 00:32:42
Visare realista , stii ce inseamna ? Sa visezi pragmatic , la concret . Si da-mi voie sa iti spun ceva din experienta proprie , ACASA nu mai exista asa cum stii , chiar si ACASA evolueaza tot timpul , nici tu nu stai pe loc , nici altii . Ceea ce a mancat Cronos/Kronos este bun mancat .
O sa te intorci ACASA si n-o sa mai fie acelasi lucru pe care il stiai . :| 
In schimb pot sa iti spun ca ACASA inseamna cu totul altceva decat suntem noi obisnuiti sa numim ''acasa'' .

Ihiiiimm, deci trebuie "visat la concret". "ACASA nu mai exista asa cum stii" ?!??!

@fiulploii, in umila mea parere "ACASA" si "A STI" este aceeasi chestie. Practic, STII cand esti ACASA.

In rest esti fascinant, continua...  :mrgreen:

fiulploii

Citat din: Nicipreaprea din  16 Noiembrie 2011, 01:09:54
Ihiiiimm, deci trebuie "visat la concret". "ACASA nu mai exista asa cum stii" ?!??!

@fiulploii, in umila mea parere "ACASA" si "A STI" este aceeasi chestie. Practic, STII cand esti ACASA.

In rest esti fascinant, continua...  :mrgreen:

Nu la fel de fascinant ca tine , stimate domn . Incerc  doar sa invat de la altii mai priceputi  :mrgreen:

Spre deosebire de altii eu vorbesc doar in numele meu
Citat
...NU ne mai tot tarii pe toti in directia dorita (kia) ca nu vei reusii!!! :rainbow:
Cu consideratie !