Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Insula Pastelui

Creat de baaron, 02 Aprilie 2006, 21:29:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Skywalker


  Despre Insula Pastelui (continuare)

  Prin preajma unor statui gigantice s-au gasit niste tablite din lemn acoperite cu un fel de hieroglife speciale. Dar cea mai mare parte dintre tablite au disparut. In zilele noastre numai exista decat vreo 10, raspandite prin muzee; Pana in anii '70 nu a fost descifrata nici una dintre ele.
  Poate acum, daca aflam alfabetul respectiv, le vom putea descifra. :lol:

   Insula Pastelui se afla situata departe de orice continent si de orice civilizatie. Luna si stelele sunt mai apropiate pentru locuitorii insulei decat orice alt uscat. Nici un arbore nu creste pe acest sol vulcanic. Nici nu poate fi deci vorba de de a explica transportul colosilor cu ajutorul unor trunchiuri de lemn. Insula nu a putut sa hraneasca mai mult de 2000 de oameni (astazi nu mai exista decat vreo cateva sute). De asemenea, nu se poate presupune ca intr-un trecut indepartat, insula ar fi fost aprovizionata pe cale maritima cu hrana si imbracaminte. Cine ar fi putut atiunci desprinde blocuri intregi de piatra direct din munte, ca apoi sa le prelucreze si sa le transporte, fara trunchiuri de lemn, la cativa km departare? Cine oare le-a dat forma definitiva, le-a slefuit, le-a ridicat in picioare? Si cum de le-au mai fost puse pe cap si palarii de 10 tone, a caror piatra provenea din alta cariera decat cea a statuilor?

   2000 de oameni nu ar fi putut sa ciopleasca cu uneltele lor primitive, din stanca vulcanica, tare ca otelul, acesti colosi, nici macar de ar fi lucrat zi si noapte.
    Toate statuile sunt dispuse de jur imprejurul insulei, doar pe tarm. In interiorul insulei nu se afla nici una. Oare statuile erau creeate pentru a fi niste repere pentru vasele care navigau prin preajma? Sau poate ei asteptau pe cineva, o a doua venire a cuiva, iar statuile erau un reper pentru acel cineva, sa stie unde sa se intoarca... Nu se stie.

    Coincidentele intre Insula Pastelui si Tiahuanaco se impun de la sine. Si aici si acolo, aceiasi colosi de piatra apartinand aceluiasi stil, cu fete semete, apartinand aceluiasi stil. In 1532, cand Francisco Pizaro a incercat sa afle de la incasi amanunte cu privire la originile cetatii Tiahuanaco, ei i-au raspuns ca nici un om nu a vazut vreodata acest oras altfel decat in ruine, deoarece epoca incare a fost cladit se pierde in negura vremurilor. Traditia numeste Insula Pastelui "Buricul Pamantului". Cum se pot explica asemenea interferente intre 2 regiuni situate la 5000 km una de cealalta? 

pri3st3ss

Una dintre marile enigme ale planetei Terra o constituie statuile ,,oamenilor pasari" din insula Pastelui. Cum informatiile veritabile despre această civilizatie, au fost sterse din cronica Akasha în proportie de 80 %, este foarte dificila obtinerea unor date, diferite de cele furnizate de arheologi.Traditia numeste Insula Pastelui - ,,Te – Pito – te – hema" (,,Buricul lumii), fiind situata la 3600 de km de coasta chiliana.In conformitate cu traditia orala, denumirea insulei de ,,Ţara oamenilor pasari" , provine din vremuri indepartate, cand niste fiinte zburatoare ar fi aterizat pe insula si i-ar fi invatat pe bastinasii insulei cum sa faca si sa utilizeze focul în viata lor zilnica.
Adevarul despre aceste entitati este ca fac parte dintr-o rasa foarte inteligenta, care a venit pe Terra cu 1.500 de ani inainte de Christos, dintr-o constelatie aflata la peste 3.000 de ani lumina de sistemul nostru solar, si care aveau misiunea de a explora lumile ce suporta viata inteligenta, în vederea colonizarii.Prezentau un limbajul articulat, ce se deosebea net de cel al pamantenilor, si locuiau intr-o cetate fara porti, fara usi si doar cu o serie de ferestre, care sunt insiruite dupa o logica nepamanteana. Cand oamenii - pasari doreau a se deplasa în alte locuri o faceau in grup si in zbor, ieaind prin turlele din partea superioară a cetatii, pozitia edificiului fiind inaccesibila pentru oameni.
Statuile ,,Moai" , în numar de cateva sute, sunt taiate din roca vulcanica, ating între 10 – 18 metri inaltime si cantaresc aproximativ 50 de tone. Materialul din care au fost sculptate statuile este tuf vulcanic (pamant devenit compact, ca urmare a inglobarii in el a unor fragmente si noduli de piatra), foarte sfaramicios si usor de cioplit. Sculptorii moderni considera ca tuful vulcanic se lucreaza mai usor decat lemnul.De asemenea, unele statui poarta pe cap niste palarii denumite de localnici ,,pukao" (,,parul adunat în crestet") , care au un diametru de aproximativ 2 m, inaltimea este de 2,70 m si cantaresc 10 tone. Aceste palarii adancesc si mai mult misterul  transportului statuilor de la cariera vulcanica la marginea insulei, iar mai apoi aceste palarii de 10 tone au fost ridicate la inaltimea de 10-18 m. Aceasta operatiune ar fi dificil de executat chiar si în zilele noastre cu toată tehnologia moderns de construcsii.

Un alt aspect interesant legat de Insula Pastelui il constituie scrierea hieroglifica ,,rongo-rongo" de pe tablete de lemn. Tabletele sunt simple bucati de scandura, carora  nu li s-a dat o formă precisa, pentru a nu se pierde din suprafaţa. Cele doua fete au fost netezite cu pietre ascutite, care au lasat niste semne paralele, ca niste santuri. Simbolurile, au inaltime egala, fiind dispuse în lungul acestor caneluri. Semnele fiecarui rand sunt rasturnate fata de cele care se afla dedesubt sau deasupra. Prin urmare, la sfarsitul fiecarui rand, tableta trebuie intoarsa pentru a se putea întelege randul urmator, in pozitia normala.Semnele gravate pe tabletele de lemn sunt aproape aceleasi, pe fiecare tableta. Acestea reprezinta pasari, pesti, crustacee, plante si simple desene geometrice. Pe langă aceste semne, mai sunt prezente corpuri omenesti terminate cu motive geometrice, triunghiuri si romburi, decorate cu urechi, maini agatate de bare, cat si barbati cu atribute de animale. Aceasta lume fantastica, aflata în plina actiune ne infatiseaza scene din viata locuitorilor acestei insule sau poate impactul pe care l-a avut intalnirea cu ,,oamenii pasari".






in poza 1 - harta insulei
poza 2- oameni pasari
poza 3-insula pastelui

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

aswotim

#17
Bravo, Baroane. Imi placi !
Aiuritii astia nu stiu o boaba din dialectul localnicilor, si cica traduc... S-ar rade si statuile alea de ei!
Mai cititi, stimabililor cum s-au facut descoperirea si traducera primelor capsule cu ideograme egiptene si v-ati da seama ce prostii a-ti postat pe aici. Daca nu cunosti limba, semantica si macar cuvintele de baza ale unei limbi, vreo 600 sa zicem, nu ai cum sa traduci ceva, decat daca te ilumineaza si iti reveleaza spiritul Marelui Manitu limba localnicilor !!!

Incercati si prin hipnoza regresiva, poate unii dintre voi au stramosi de pe acolo, si v-au lasat ceva prin gene...

Avertisment(1). atac la adresa celorlaltor membri

aswotim

Exceptie facand cei care au venit cu informatii reale, bineinteles. Avem si cititori cititi, deci.

IONUT

Iata exact cam pe unde se află şi ...
Insula Pastelui este situata la peste 3.000 km sud-vest de Insulele Galapagos si la 4.200 km departare vest de Chile, statul care si-a asimilat-o in anul 1888. Despre statuile uriase aliniate de-a lungul tarmului a auzit toata lumea, dar putini stiu ca pe insula traiau trei rase de oameni si ca bastinasii sustin ca statuile s-au deplasat singure in locurile de unde admirau largul oceanului
Thor Heyerdahl, arheolog si antropolog norvegian, a reusit sa demonstreze ca civilizatiile stravechi puteau sa comunice intre ele in ciuda distantelor mari. Heuerdahl a efectuat vaste cercetari pe tot cuprinsul insulei, unde a ajuns cu o ambarcatiune rudimentara, devenita recunoscuta in toata lumea - Kon-Tiki.
Specialistul a observat existenta unor conexiuni intre societatea pre-incasa de la Tiahuanaco (Bolivia) si cea din Insula Pastelui. De altfel, in Peru, conqistadorii spanioli s-au confruntat cu legenda unei insule situate undeva in largul oceanului, in vest.

Primii exploratori sositi pe insula au descoperit aici trestii, cartof dulce si yuca toate originare din America de Sud. Traditia bastinasa vorbeste despre o populatie care a sosit aici din est, urechi-lungi, si o alta venita din vest, urechi-scurte. Se stie ca in America Latina pre-incasa se practica alungirea lobului urechii. Se pare ca civilizatia urechilor-lungi a fost cotropita de cea a polinezienilor.

Insula Pastelui este o insula vulcanica si are forma triunghiulara cu laturile de circa 20 km fiecare. Fata de orice alta civilizatie sa afla la mii de kilometri distanta.

In 1772, au aparut aici primii europeni in Duminica Pastelui, de unde si denumirea insulei. Ceea ce i-a surprins in mod deosebit au fost liniile de statui uriase amplasate de-a lungul tarmului din cauza ca toate priveau inspre apele Oceanului Pacific. Bastinasii erau oameni prietenosi si au aprins focuri pentru ca strainii sa-i vada si sa acosteze.

Capitanul Roggeveen si echipajul sau de olandezi au remarcat existenta a trei rase diferite: unii inchisi la culoare, altii aveau pielea rosiatica, altii piele palida si par roscat. Unii dintre acesti bastinasi aveau loburile urechilor prelungite, cu forme ciudate, iar in lacasurile lor erau prinse niste discuri mari. Acestia pareau sa arate o anumita veneratie pentru statuile de pe tarmul insulei.

Insa, toti bastinasii aveau o manie numita in vremurile noastre cleptomanie - toti furau tot ce se putea fura, in rest erau foarte prietenosi. Interesant pentru ochii primilor exploratori a fost lipsa prezentei femeilor pe insula, iar olandezilor nu le-a ramas decat sa presupuna ca au ramas ascunse in grote subterane.

O expeditie similara pornita din Peru in 1770 a facut aceleasi constatari: populatie prietenoasa si pamantul bine lucrat. Numai ca patru ani mai tarziu, pe cand capitanul Cook a acostat pe insula, decorul s-a schimbat in totalitate. Pamantul ramasese nelucrat si a devenit sterp, iar oamenii care pana de curand nu cunosteau armele acum purtau sulite si bate din lemn. Oamenii erau demoralizati si agitati.

Imensele statui au fost intre timp rasturnate si nu pareau sa mai aibe vreun venerator. Numeroase statui neterminate au ramas abandonate in carierele de piatra. Se pare ca un razboi intre urecile-lungi si urechile-scurte a pus capat civilizatiei stravechi.

Secolul XIX a transformat insula in tinta pentru negustorii de sclavi si in 1862, in timpul unei razii peruviene, a fost decimata toata populatia.

Abia dupa ce a distrus aproape in totalitate civilizatia insulara, europenii au devenit interesati de locuitori si cultul acestora. Numerosii misionari au sosit pe insula cu scopul sa converteasca supravietuitorii raziei la crestinism, in dauna credintei intr-un zeu numit Make-Make. Acum au iesit la iveala statuile miniaturale ce erau pastrate in locuinte pentru venerare si niste tablite din lemn inscriptionate cu semne hieroglifice.

Multe dintre aceste placi au fost distruse din cauza ca erau considerate instrumente ale paganismului. Cunoscute sub numele de rongo-rongo, acestea contineau scrieri in linii alternative, de la stanga la dreapta, apoi de la dreapta la stanga, dar au ramas nedescifrate. Insularii ramasi nu aveau capacitatea sa recunoasca mesajul simbolurilor.

Cel mai mirific aspect al insulei il reprezinta si in zilele noastre uriasele statui din piatra. In numar de aproximativ 1.000, au fost numite de insulari moai si atingeau o inaltime de 4-10 metri, cu o greutate de 20-90 de tone. Capetele statuilor erau exagerat de mari in comparatie cu restul trupului si aveau urechi alungite cu barbi taioase. Unele statui purtau pe cap 'caciuli' din piatra rosiatica.

Enigmatic a ramas pentru noi modul in care insularii au reusit sa deplaseze statuile din carierele de piatra. Traditia locala spune ca statuile s-au deplasat singure, dar in urma unor investigatii s-a descoperit ca centrul de greutate al lor este deplasat inspre centru, asa ca o formatie de 10-15 oameni putea foarte usor sa le tracteze cu ajutorul unor franghii.

Statuile nu au picioare si pe deasupra, fapt extrem de intrigant, [/img][/img][/img] Omenirea nu va afla poate niciodata in ce scopuri au fost realizate aceste impresionante statui. Oare ii reprezinta pe stramosi sau pe zeii lor si de ce au fost indreptate cu fata spre mare?

Iata si o imagine in care statuile au acele gigantice pălării



focusXX

*bararon*
cred ca am mai gasit talmacirea unui semn.
Daca ne uitam bine observam ca "zeii" dau nastere la ceva......
Cred aici apare primul reprezentan al zeilor pe pamant ="Primul rege"

focusXX

scuze *baaron* te-am botezat din neatentie!! :cry:
SCUZE!!!

focusXX

tot eu !!
* baaron* incerc si eu sa continui traducerea textului dar as avea nevoie si de concluziile tale ca sa ma pot pastra pe drumul cel bun...multumesc anticipat :wink:

focusXX

In sprijinul descifrarii scrierii RongoRongo (limbajul rapanoic) exista o serie intreaga de analogii.
O parte din ele  le regasesti  pe urmatorul link:www.rongo-rongo.com/rongorongo.html


alinutzu

:-o mistere peste mistere
1.De ce oare insula are forma de triunghi ???
In zilele noastre insula s-a  mai erodat este posibil sa fi avut o forma mai clara
(se stie ca triunghiul este un simbol binecunoscut in culturile mistice, oculte si altele...sunt multe de spus despre acesta forma geometrica)
2.Toate statuile(capetele) au privirile indreptate spre cer
Parere personala:
-deci se uitau spre cer, daca ne gandim la o scara mai mica putem spune ca erau oameni cu frica de Dumnezeu si se uitau spre cer din semn de respect....
-o alta varianta ar putea fi ca insula sa fie o pista de aterizare pt nave extraterestre (:lol: nu este o varianta plauzibila merita s o zic)
-impreuna toate statuile ar fi putut sa trimita un semnal in spatiu(se spune ca aar fi existat/ nu stiu dak mai exista o legatura intre ele), totusi ma cam indoiesc ca roca sa poata transmite ceva, poate sa fie ceva in intriorul lor  :-o
3.Mai stiam ca fiecare statuie avea niste simboluri(desene) scrise pe ele, din pacate(in perioada Inchizitiei) acestea au fost considerate semne pagane(ca si statuile de altfel) si a fost ordonata distrugerea scrierilor si a statuilor..... Dupa cum puteti vedea si in poze, se vad urme clare de distrugeri aduse acestor statui
4.Mai auzisem iar undeva(ba da nici eu nu stiu de unde le tot aud :lol:, sunt atatea surse, atatea povesti cate am auzit incat nici nu mai stiu care e reala) ca aceste statui ar vibra la anumite unde
De exemplu cum ar fi ultrasunetele(cred sau ceva legat de sunete in orice caz), acestea incep sa vibreze, va dati seama ca nu vibratie sa vezi ca se cutremura pamantu in jurul lor, ci legate la aparate fiind, s-a observat ca acestea vibreaza.... si iar alta poveste, legenda, mit, un posibil sambure de adevar.... ca ciac acest tratament cu ultrasunete a fost aplicat unei singure statui si s-a observat si vibratia celorlalte statui, de aici reiese acea comunicare intre ele despre care vorbeam
De acea ar fi posibil ca in antichitate sa fi fost un fel de transmitator(toata insula), semnalul sa porneasca din mijlocul insulei de pe undeva, si sa fie amplificat si propagat in spatiu de catre acesti giganti(statui)

Sper ca v-a placut povestea  :lol:, acum noapte buna  :-D, acum tine de voi sa va mai informati sa sa imi spuneti dak e vreun sambure de adevar in tot ce am scris mai sus... Investigare placuta
can't stop the signal ...

xennon_2000

Ramane un mister.......nu se stie ce i-a indemnat pe saracii bastinasi la construirea statuilor si la pustiirea insulei

calinahanna

Mai sunt statui mari si in alta parte a lumii...
In Nemrut, Turcia, spre exemplu.
Acolo regele Antioh isi are mormantul (?) iar cand arheologii+echipele au incercat sa miste aceste statui, au observat faptul ca se prabusea incet incet terenul de sub ele... Asa ca au renuntat pentru moment.

offtopic
Chestia asta mi-a spus-o o turcoiaca, prietena a mea. Am avut insa un feeling, ca ma minte. Anul viitor mi-a promis ca mergem acolo (ea fiind ghid), poate vin cu alte detalii...

xennon_2000

Poate au construit statuile in cinstea ....asa zisilor zei!...sau ET...dar nu si-au dat seama ca distrug tot habitatul.....

dbd

#28
Citat din: baaron din  14 Aprilie 2006, 01:17:31
Simbolul de mai jos este despartitor de idee/fraza/gand/mesaj...

uite alta legatura

adrianh

Insula Paºtelui
De la Wikipedia, enciclopedia liberã
Sari la: Navigare, cãutare

Insula Paºtelui - vedere din satelit
MoaiInsula Paºtelui (spaniolã Isla de Pascua) sau Rapa Nui este o insulã din Pacificul de Sud dependentã de Chile.

Primii navigatori europeni care la începutul sec. al XVIII-lea au pãºit pe Insula Paºtelui n-au putut sã-ºi creadã ochilor. Pe acest petic de pãmânt, aflat la o distanþã de 3600 km de coasta chilianã, au descoperit sute de statui imense, rãspândite pe întreaga insulã.

Munþi întregi fuseserã de-a dreptul rãsturnaþi, roca vulcanicã durã ca fierul fusese tãiatã ca o bucatã de unt, iar stânci imense cântãrind zeci de mii de tone zãceau prin diferite locuri unde nu ar fi putut fi prelucrate. Sute de statui uriaºe, unele atingând 10-12 m înãlþime ºi cântãrind 50 de tone, contemplã pânã în ziua de azi cu ochii lor lipsiþi de viaþã, aidoma unor roboþi monstruoºi care aºteaptã clipa când vor fi din nou puºi în funcþiune, de cãlãtorul aflat în trecere pe aceste meleaguri. Iniþial, aceºti coloºi purtau ºi niºte pãlãrii, dar acestea nu contribuie cu nimic la dezlegarea misterului. Daca mai adãugam la aceasta ºi faptul cã pãlãriile, în greutate de peste 10 tone, zãceau departe de capetele de piatrã ale statuilor carora le aparþineau, urmând ca apoi sã fie ridicate la înalþimea necesarã, se poate înþelege cã ele nu fac decât sã încâlceascã ºi mai mult dezlegarea enigmei.

Prin preajma unora dintre aceºti coloºi s-au gãsit niºte tabliþe de lemn acoperite cu un fel de hieroglife speciale. Cea mai mare parte dintre tabliþe au dispãrut, iar în zilele noastre nu mai existã decât vreo 10, rãspândite prin muzee, însã, pânã în prezent, nu a putut fi descifratã nici una dintre ele.

Cercetãrile întreprinse de Thor Heyerdahl, cu privire la aceºti coloºi misterioºi, au scos la ivealã faptul cã pe teritoriul insulei s-ar fi succedat trei forme de civilizaþii distincte, prima pãrând, în chip paradoxal, a fi fost cea mai evoluatã. De-a lungul peretilor stâncoºi ai insulei ºi de jur-împrejurul craterelor vulcanice, exploratorul a descoperit sute de statui începute, dar neterminate. Mii de unelte, niºte simple topoare de piatrã, erau împrãºtiate la rândul lor, ca ºi cum lucrul ar fi fost întrerupt pe neaºteptate. Insula Paºtelui se aflã situatã departe de orice continent ºi de orice civilizaþie. Luna ºi stelele par mai apropiate pentru locuitorii insulei decât orice alt uscat. Nici-un arbore nu creºte în acest sol vulcanic.

Nici nu poate fi vorba de a explica transportul coloºilor cu ajutorul unor trunchiuri de lemn. Insula nu a putut sã hraneascã mai mult de 2000 de oameni (astãzi nu mai existã decât câteva sute). De asemenea, nu se poate presupune cã, într-un trecut îndepãrtat, insula ar fi fost aprovizionatã pe cale maritimã cu hranã ºi îmbrãcãminte. Cine a putut atunci desprinde asemenea blocuri de piatrã direct din munte, ca apoi sã le prelucreze ºi sã le transporte fãrã ajutorul unor trunchiuri de lemn, la câþiva kilometri depãrtare? Cine le-a dat forma definitivã, le-a ºlefuit, le-a ridicat în picioare? ªi cum le-au mai fost puse pe cap ºi aceste pãlãrii de 10 tone, a cãror piatrã provenea din altã carierã decât cea a statuilor?


Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!