Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Influenþa sumerianã ºi egipteanã în Vechiul Testament

Creat de Kymosabe, 25 Septembrie 2008, 19:33:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

teocratul

Citat din: bluestar3 din  01 Decembrie 2008, 23:44:34
Nu este nici o cearta.

Kymosabe a crezut ca te-ai bagat singur la colt ca sa te odihnesti,
si acum te loveste cu ultimele sale forte, crezand ca nu va mai avea nevoie de rezerve.

bluestar3

Nu este si sper nici sa nu fie o competitie. Daca sunt pe acest forum, este pentru a invata. Nu vreau sa ma iau cu nimeni la "intrecere".
"Daca gasesc in mine o dorinta pe care nici o experienta din lumea asta nu o poate satisface,atunci cea mai probabila explicatie e aceea ca am fost creat pentru o alta lume"(C.S.Lewis)

teocratul

Citat din: bluestar3 din  02 Decembrie 2008, 00:00:06
Nu este si sper nici sa nu fie o competitie. Daca sunt pe acest forum, este pentru a invata. Nu vreau sa ma iau cu nimeni la "intrecere".

Bluestar3,

Mie imi pare, ca Kymosabe mai are putin si incepe sa tropaie - zic eu, prea devreme - de bucurie.
Pana acum se straduia sa tina ritmul argumentatiilor impus de tine, si doar rareori a facut efortul de a fi cu un pas inaintea ta, si nu mai mult !

Sigur, chiar si eu invat uitandu-ma la altii, de aceea va rog din suflet sa continuati procesul, indiferent de cum il considerati si il denumiti fiecare dintre voi in parte !

Kymosabe

Citat din: bluestar3 din  01 Decembrie 2008, 23:43:01
Daca vorbim de atmosfera terestra cu toata compozitia chimica, care inconjoara planeta noastra, atunci aceasta atmosfera, poate fi asemanatoare unui cort care are rol protector, impiedicand radiatiile solare si pe cele cosmice sa distruga biosistemul.

Stratosfera ne protejeazã asemenea unui ,,cort'', dar nu la acest lucru se referea  profetul Isaia.
El a comparat cerul cu un cort, deoarece  credea cã Pãmântul este plat, iar bolta cereascã se întindea de la un capãt al Pãmântului la celãlalt, precum cupola unui cort.  (Ai fost vreodatã la un planetariu?).

PS Subiectul acesta mi-a adus aminte de o secvenþã amuzantã din filmul Rrrr!
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kymosabe

Citat din: teocratul din  01 Decembrie 2008, 23:50:20
Kymosabe a crezut ca te-ai bagat singur la colt ca sa te odihnesti,

De fapt, eu  am crezut  cã am câºtigat  prin KO tehnic, deoarece te-am vãzut pe tine în colþul lui Bluestar fluturând  un prosop  în mânã  ....

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 00:09:43
Mie imi pare, ca Kymosabe mai are putin si incepe sa tropaie - zic eu, prea devreme - de bucurie.

Cred cã mã confunzi cu Bugs Bunny.

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 00:09:43
Pana acum se straduia sa tina ritmul argumentatiilor impus de tine, si doar rareori a facut efortul de a fi cu un pas inaintea ta, si nu mai mult !

Corect. Rareori am fãcut efortul de a fi cu un pas înaintea lui Bluestar.
Dacã luam vitezã riscam sã alerg de unul singur. Bippp Bippp :wink:
(Adam Smith)

teocratul

Kymosabe,

Cine altcineva dintre oameni, putea sa creada altceva la vremea aia, decat ca Pamantul este plat ?

Iti repet, ca chiar daca tu ai intelege mesajul divin, cu toate astea, vei avea mari probleme atunci cand vei fi nevoit ca sa faci o traducere, pe masura capacitatii de intelegere - bazate pe experienta limitata - a interlocutorilor tai, de la un anumit moment dat.

Kymosabe

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 19:28:45
Kymosabe,

Cine altcineva dintre oameni, putea sa creada altceva la vremea aia, decat ca Pamantul este plat ?

Iti repet, ca chiar daca tu ai intelege mesajul divin, cu toate astea, vei avea mari probleme atunci cand vei fi nevoit ca sa faci o traducere, pe masura capacitatii de intelegere - bazate pe experienta limitata - a interlocutorilor tai, de la un anumit moment dat.

La vreo 300 de ani dupã Isaia, un învãþat celebru a emis ipoteza cã Pãmântul este rotund.
El nu era profet, ci doar filozof, ,,om de ºtiinþã'', numele lui era Aristotel. :wink:

(Adam Smith)

teocratul

Citat din: Kymosabe din  02 Decembrie 2008, 19:35:38
La vreo 300 de ani dupã Isaia, un învãþat celebru a emis ipoteza cã Pãmântul este rotund.
El nu era profet, ci doar filozof, ,,om de ºtiinþã'', numele lui era Aristotel. :wink:

Kymosabe,

Deci, la vremea lui Isaia, stiinta "umbla inca cu cortul", da ?

Si Aristotel asta, a avut si el de-a face tot doar cu o inspiratie=un mesaj divin

- pe care Isaia nu reusise sa-l traduca corect cu 300 de ani in urma -

ori tot atunci i-a fost revelata si dovada ca Pamantul este rotund ?

Kymosabe

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 19:43:05

Si Aristotel asta, a avut si el de-a face tot doar cu o inspiratie=un mesaj divin

- pe care Isaia nu reusise sa-l traduca corect cu 300 de ani in urma -

O inspiraþie care a avut la baza un bagaj solid de cunoºtinþe acumulate de-a lungul unei întregi vieþi. :lol:

Eu aºtept de la tine ºi Bluestar versete biblice  din care sã reiese cã profeþii ºtiau cã Pãmântul este rotund. Pânã acum nu am primit niciunul.
(Adam Smith)

teocratul

Kymosabe,

Eu m-am dezobisnuit sa lupt pentru cauze ce sunt din start pierdute, chiar daca ele par a putea fi castigate.

De aceea ma limitez sa-ti re_amintesc faptul ca:

tu, sau oricine altcineva, aveti asteptari mult prea mari de la Biblie, care, chiar daca in ea se afla CUVANTUL DOMNULUI, cu toate astea Isaia a specificat in mod clar - din start - faptul ca:

ACEST CUVANT NU POATE FI CUPRINS IN PAGINILE UNEI SINGURE CARTI.

Si asta nu din pricina DOMNULUI DUMNEZEU, ci doar din pricina AUTO_LIMITARILOR OMULUI, care se incapataneaza ca sa comunice doar prin intermediul BALASTULUI INFORMATIONAL numit:

1) SCRIS SI CITIT;
2) PRECUM SI DESENAT,

in conditiile in care DUMNEZEU COMUNICA DOAR TELEPATIC=PRIN TRANSMITEREA UNOR INSPIRATII, cunoscute sub denumirea de:

HARURI.

DUMNEZEU ar putea sugera ceva intr-un timp extrem de scurt, dar omul, datorita auto_limitarilor sale, ar putea pierde timp pretios=milenii intregi SCRIIND LA CARTEA=MESAJUL DIVIN si tot n-ar termina-o de scris.

Urban

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 19:58:09

Eu m-am dezobisnuit sa lupt pentru cauze ce sunt din start pierdute, chiar daca ele par a putea fi castigate.
De aceea ma limitez sa-ti re_amintesc faptul ca:tu, sau oricine altcineva, aveti asteptari mult prea mari de la Biblie, care, chiar daca in ea se afla CUVANTUL DOMNULUI, cu toate astea Isaia a specificat in mod clar - din start - faptul ca:ACEST CUVANT NU POATE FI CUPRINS IN PAGINILE UNEI SINGURE CARTI.
Si asta nu din pricina DOMNULUI DUMNEZEU, ci doar din pricina AUTO_LIMITARILOR OMULUI, care se incapataneaza ca sa comunice doar prin intermediul BALASTULUI INFORMATIONAL numit:
1) SCRIS SI CITIT;
2) PRECUM SI DESENAT,in conditiile in care DUMNEZEU COMUNICA DOAR TELEPATIC=PRIN TRANSMITEREA UNOR INSPIRATII, cunoscute sub denumirea de:HARURI.
DUMNEZEU ar putea sugera ceva intr-un timp extrem de scurt, dar omul, datorita auto_limitarilor sale, ar putea pierde timp pretios=milenii intregi SCRIIND LA CARTEA=MESAJUL DIVIN si tot n-ar termina-o de scris.

Nu ti se pare totusi ca acest Dumnezeu personificat al oamenilor este pe undeva un pic masochist ?
Iar Biblia, nu este decat "o culegere de texte" si nicidecum o carte, texte copiate si rascopiate de zeci de ori din mituri, legende si istorii mai vechi decat toata istoria crestinismului..."culegere" care la randul ei a fost "atent" supravegheata de cine avea interesul la vremea respectiva....istoria "adevarata", cea palpabila si ascunsa prin ungherele muzeelor confirma acest fapt....
Dumnezeu nu "comunica", el este in fiecare dintre noi, depinde acum de cat timp ii ia respectivului sa il descopere...unii nu il descopera in decursul unei vieti, altora le trebuie vreo 20 de vieti si asa mai departe....

bluestar3

Citat din: Kymosabe din  02 Decembrie 2008, 19:07:07
Stratosfera ne protejeazã asemenea unui ,,cort'', dar nu la acest lucru se referea  profetul Isaia.
El a comparat cerul cu un cort, deoarece  credea cã Pãmântul este plat, iar bolta cereascã se întindea de la un capãt al Pãmântului la celãlalt, precum cupola unui cort.  (Ai fost vreodatã la un planetariu?).

PS Subiectul acesta mi-a adus aminte de o secvenþã amuzantã din filmul Rrrr!

Ei nah... de unde credinta precum ca "El a comparat cerul cu un cort, deoarece  credea cã Pãmântul este plat..." ?
"Daca gasesc in mine o dorinta pe care nici o experienta din lumea asta nu o poate satisface,atunci cea mai probabila explicatie e aceea ca am fost creat pentru o alta lume"(C.S.Lewis)

Kymosabe

Citat din: bluestar3 din  02 Decembrie 2008, 20:30:08
Ei nah... de unde credinta precum ca "El a comparat cerul cu un cort, deoarece  credea cã Pãmântul este plat..." ?

Pãi nu ti-am spus cã Isaia credea cã Pãmântul are margini. :lol:
(Adam Smith)

teocratul

Citat din: Urban din  02 Decembrie 2008, 20:22:48
Nu ti se pare totusi ca acest Dumnezeu personificat al oamenilor este pe undeva un pic masochist ?
Iar Biblia, nu este decat "o culegere de texte" si nicidecum o carte, texte copiate si rascopiate de zeci de ori din mituri, legende si istorii mai vechi decat toata istoria crestinismului..."culegere" care la randul ei a fost "atent" supravegheata de cine avea interesul la vremea respectiva....istoria "adevarata", cea palpabila si ascunsa prin ungherele muzeelor confirma acest fapt....
Dumnezeu nu "comunica", el este in fiecare dintre noi, depinde acum de cat timp ii ia respectivului sa il descopere...unii nu il descopera in decursul unei vieti, altora le trebuie vreo 20 de vieti si asa mai departe....

Urban,

Daca Dumnezeu si-ar fi cautat vreodata in intregime locul in tine sau in mine, ne-ar fi facut sa pleznim ca un ... balon.
Muzeele sunt pline de facaturi=idoli=chipuri cioplite.
Ma bucur totusi ca realizezi, faptul ca "aschia nu poate sari departe de trunchi", si ca dintotdeauna a fost bine ca sa citesti printre randuri.

Kymosabe

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 20:45:00

Daca Dumnezeu si-ar fi cautat vreodata in intregime locul in tine, te-ar fi facut sa pleznesti ca un ... balon.

ªtiu un om de acum 2000 de ani, care nu a ,,pleznit''.

Citat din: teocratul din  02 Decembrie 2008, 20:45:00
Muzeele sunt pline de facaturi=idoli=chipuri cioplite.

La fel ºi bisericile.

(Adam Smith)