Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

ANTIGRAVITATIA

Creat de Skywalker, 17 Iulie 2005, 17:04:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Interesent

Halo Toma,
comentarul tau referitor la citatul meu cu fizica clasica nu l-am inteles. Poti te rog s-al mai precizezi.
Acum precizez eu ce am gindit sub bipolaritate. Plus si minus, zi si noapte, barbat si femeie, materie si antimaterie. Acestea exista, sau se pot "pipai" singure, dar ele nu pot exista fara cealalta parte. Cum poate sa se vorbeasca despre zi, daca nu se cunoaste noaptea - ca exemplu? Antigravitatia exista numai cind se cunoaste ce este gravitatia. Si aici incerc sa spun dece descoperirile noi intai numai in teorie ca model de visualisare ce se foloseste. Dupa ceea ce stiu eu, problema despre teoria de gravitatie nu este inca rezolvata. Astazi se vorbeste inca de felul cam ce gravitatia ar putea fi, dar dovedidata si explicata nu se poate inca. Ce se stie si se poate dovedi este numai manifestarea, inca nu se stie precis de unde revine si ce este. Diferite manifestatii si reactii ale gravitatiei se cunosc, ca exemplu pentru sondele spatiale, care folosesc pentru drumul lor in spatiu aproprierea plantelor si cimpul de gravitatie ca un catapult.
Daca s-ar cunostea definitia concreta a gravitatei, s-ar putea gasit si definitia antigravitatiei.
Cu femeia si barbatul ca unitate singura si impreuna ca unitate superioara nu este nimic filozofic. Este un exemplu de bipolariate - ca yin-yang la chinezi.

toma

 
CitatPlus si minus, zi si noapte, barbat si femeie, materie si antimaterie
M-am lamurit, vorbesti de acceptiunea filozofica a bipolaritatii. Eu vorbeam de cea fizica. Din pacate femeie - barbat,  yng - yang nu este tot una cu materie - antimaterie. Si intr-o lume alcatuita din antimaterie va exista plus si minus, barbat sau femeie, nu?
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

Toma, scuza-ma ca trebuie sa spun, dar esti ultraconservator. Nu-ti vezi decat in lungul manualului tau de fizica.

Bravo, Interesent! In sfarsit inca un om cu minte deschisa. Ar trebui sa ne dea mult de gandit faptul ca nu cunoastem nici macar gravitatia.

Unde esti tu, NeOm, ca sa ne mai dai explicatii in legatura cu ideile tale novatoare. Chiar am avea nevoie de cineva ca tine.

toma

Citat....dar esti ultraconservator
Ma faci sa zimbesc :lol:


Citatcontrol asupra fortei centrifuge (directionarea ei obtinand o acceleratie si o forta de propusie impresionanta)
control asupra fortei de inertie
Daca intreb ce crezi ca se intelege prin forta centrifuga si cea de inertie, inseamna ca sint ultraconservator sau ca banui ca nu se prea stie ce-s alea?
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Interesent

Halo Toma,
ok, raminem la fizica sau chimie, fara filozofie.
Se pare ca am ales exemple prea extreme. Bun, eu nu sunt expert, dar incerc din nou.
Accepti ca un atom de Hidrogen are insusiri proprii? Noi stim ca Hidrogenul poate fi folosit singur sub diferite forme. Daca luam 2 atomi de Hidrogen creiem ca unitate nuoa superioara Helium. Cu toate ca aici folosim 2 unitati independete cu proprietate de hidrogen, rezultatul este un altul, Heliumul, care are alte insusiri decit Hidrogenul.
La general spus, un molecul se sustine din mai multe unitati mai mici, care da in suma aduce alte proprietati ale stofei noua.
Si ce exista in partea dreapta de Zero in plus, trebuie sa se gaseasca si in partea stinga de Zero in minus (vizualizat matematic), ca sa ramina in echilibru. O regula din fizica tehnica spune ca fortele sau momentele dintr-o parte trebuiesc cu aceleasi forte sau momente din partea opusa aduse in echilibrul.
Eu gindesc ca aceste reguli simple au valabilitate si in alte lucori de stiinta, care astazi se presupun deocamdata numai teoretic.
De aceea sint eu de parere ca la fiecare element sau molecul exista un part cu polaritate opusa.

toma

Citatun molecul se sustine din mai multe unitati mai mici
Greseala amarnica! Heliul este un element chimic total diferit de hidrogen, este un atom cu totul si cu totul nou. Caramizile sin doar aceleasi. (si nu chiar, acolo mai sint si niste neutrini, mezoni, quarki, etc). Molecula este un ansamblu de mai multi atoni si care pastreaza caracteristicile si propietatile "amestcului".
Ex o molecula de sare este formata dintr-un atom de Clor si un atom de Sodiu. E adevarat Sodoiul si Clorul luate separat au alte propietati, dar molecula e una, atomul e alta. Sa nu mai faci astfel de confuzii!
CitatO regula din fizica tehnica spune ca fortele sau momentele dintr-o parte trebuiesc cu aceleasi forte sau momente din partea opusa aduse in echilibrul.
Stii, dar nu bine: Legea lui Newton spune ca unei actiuni ii corespunde o reactiune! Pe acest principiu zboara rachetele! Si ca veni vorba: motorul fotonic. Cred ca fiecare din noi avem cite unul prin debara, legat la chei sau pe patru roti!!! Revin cu lamuriri la cerere!
Paulii e emis "teoria oglinzii" din fizica atomica si subatomica: unei particule ii corespunde o antiparticula. Dar aia e cu totul altceva! Conform acestei teorii, in univers ar exista materie si antimaterie.  Din pacate, pina acum nu prea a fost descoperita antimatreie, cu exceptia pozitronului si a unui antiproton in nu stiu ce accelerator.
Se vorbea la un moment dat ca in constelatia Lebada s-ar ciocni doua galaxi, una din materie alta din antimaterie. Treaba a pornit de la semnalele radio foarte puternice emise din zona. Dar.....
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Interesent

Toma, i-ti multumesc pentru clarificare.
Imi pare rau - da, aici am gresit. Am facut confuzie cu altceva.
Paulii aici, Newton dincolo. Eu tot sin de parere ca fiecare element sau ce este, exista sub doua forme si cu polaritate opusa. Dar in matematica exita totul la neinfinit in plus cit si in minus, sau nu? Si daca aceasta aici nu contrazice nici o logica, de ce sa contrazica presupunearea de bipolaritate de sus regulile logice ale naturii?

Skywalker

Natura e contine o gramada de bipolaritati: lumina/intuneric, explozie/implozie, materie/antimaterie forte de atractie/respingere, centripete/centrifuge si in cele din urma, gravitatie/antigravitatie.

  Daca acum folosim motorul cu explozie, de ce nu ar putea fi inventat si un motor cu implozie?
Iar daca am ajuns sa negam antigravitatia, inseamna ca nu cunoastem nici gravitatia.

E simplu sa spunem despre ceva ce e dincolo de noi ca nu exista. Consecinta: stagnarea evolutiei. Bine ne sta!

toma

Skywalker sa nu incurcam lucrurile: lumina/intuneric, explozie/implozie, atractie/respingere, centripet/centrifug,  este un lucru, materie/antimaterie alt lucru.
Nu stiu de unde ai ineles ca neg antigravitatia. E drept ca pina acum ea nu a fost pusa in evidenta, dar asta e cu totul si cu totul altceva!
Totusi nu stiu cum ar fi  util un astfel de motor intr-un spatiu in care gravitatia este ....aproape zero!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

toma

#39
Revin.
Confuzia apare din fatul ca, in cazul antigravitatiei, principiul lui Paulli nu este inteles corect. Se incurca plus/minus, polul nord/polul sud, etc, cu materie/antimaterie, gravitatie/antigravitatie.
Pozitronul este destul de prezent in lumea noastra dar...nu poate fi izolat. Aparut, de exemplu, la trecerea radiatiei gamma cu energia mai mare de 1,1MeV prin cimpul nuclear al atomului, exista probabilitatea ca aceasta radiatie gamma sa se transforme in pereche electrin-pozitron. Din pacate, pozitronul se anihileaza imediat rezultind o cuanta gamma de 511keV. Aceasta linie de energie este pusa in evidenta si prin analiza spectrometrica a izotopilor radioactivi ce se dezintegreaza pe calea pozitron ( ex dezintegrarea Na-22, Co-58, Cu-64). Antiprotoni au fost pusi in evidenta doar la un accelerator de mare energie. De ce am venit cu precizarile de mai sus? Pai, conform teoriei, daca fiecarei particule ii corespunde o antiparticula, vor exista pozitroni, antiprotoni, antiheliu, antifier, antiunraniu, antifoton, amtigraviton, cu alte cuvinte o lume din antimaterie si anticimpuri electrice, magnetice ( a nu se confunda cu pozitiv si negativ, nord si sud!), antinucleare tari si slabe si ...antigravitoni! Aber, toate astea se anihileza la contactul cu materia prin elibareare de energie! Cum ti la un loc gravitoni si antigravitoni, cind nu-i poate separa nici un fel de cimp? (Teoria din Codul lui DaVinci este doar o utoipie!).
Sper sa se inteleaga....sau sa fiu contrazis cu argumente pertinente  :wink:   
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

  Asa sa fie cum zici! Insa, sa nu-mi zici tu ca un OZN are la baza un motor turboreactor care-l impinge in sus si ca asa se ridica pe verticala.

toma

Nu, probabil ca nu, dar nici unul cu antigravuitatie  :wink:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

nemo

#42
Ca sa raspundem ce este antigravitatia trebuie sa stim ce este gravitatia . Stim ca este o interactie slaba . Stim unde se aplica si la ce scara. Nu stim care este suportul ei . Am inventat o subparticola sau quanta energie/materie numita graviton cu care incercam sa suplinim lipsa unei teorii stiintifice coerente . In esenta se repeta povestea fotonului in teoria luminii. In practica insa experientele privind gravitatia si modul ei de transmitere lipsesc cu desavirsire. Daca fotonul explica jumatate din teoria luminii si are carte de vizita serioasa ( viteza, impuls etc), gravitonul este un ilustru ipostor. Adica are ca frate "eterul" si mama "teoria : natura are oroare de vid". Face parte din categoria subparticolelor care ne scot din incurcatura la examen. Nu stim ceva ....  mai introducem o particola in teorie !. Este posibil ca ajungem , in viitor, la concluzia ca 90% din capitolele ale fizicii nu au fost inca nici macar deschise . 

ryn

Citat din: Skywalker din  09 Aprilie 2006, 20:13:03
  Asa sa fie cum zici! Insa, sa nu-mi zici tu ca un OZN are la baza un motor turboreactor care-l impinge in sus si ca asa se ridica pe verticala.
Au existat si astfel de aparate dar in marea lor majoritate nu au fost fiabile, ulterior turboreactoarele au fost folosite pentru obtinerea de diferente de presiune intre cele doua medii gazoase. Gen efectul Coanda. Sistemul este perfect functional. Din cate stiu la primele experimente facute folosind efectul acesta aerodina lenticulara s-a infipt in tavanul laboratorului...  :-D

Skywalker

E posibil sa functioneze o aerodina lenticulara propulsata de unn motor turboreactor, cum zice Ryn, insa atentie! Acest tip de motor este deja invechit si totusi primitiv.
   In timp ce traduceam textul referitor la aeronavele indiene antice, mi-am dat seama cat de avansati tehnologic erau ei, fata de noi care ne consideram cea mai dezvoltata civilizatie din cate au existat...
   Vom putea creea vreodata astfel de aeronave cum au creeat indienii antici? Cred ca nici aparate ca Haunebu n-am mai sti sa construim.